Beste ouder(s)/verzorger(s),

Zoals je weet, kan een kind met ADHD sneller afgeleid zijn, kan hij/zij vaker dingen doen zonder na te denken en is over het algemeen drukker in het doen en later. Dit gedrag kan storend zijn en kan het werk belemmeren op school of in omgang met anderen. Ook kan het zijn dat je kind zich erg onrustig voelt en niet goed weet hoe hij/zij zich moet uiten. Dit kan het kind erg verdrietig maken, omdat ze zich niet goed begrepen voelen en daardoor sneller commentaar krijgen op hun gedrag.

Maar wat is ADHD nou eigenlijk?

ADHD is de afkorting voor de Engelse term: 'Attention Deficit Hyperactivity Disorder'. In Nederland staat hij beter bekend dat je moeite hebt je aandacht bij je te houden en je erg druk kan zijn in je doen en laten. Consenteren is lastig en je vergeet snel dingen die je moet doen, of die je moet onthouden. Ook kan het zijn dat je snel boos wordt, je moeilijk in slaap kan vallen en je bang kunt zijn.

De beperking komt vaak voor bij kinderen, maar is ook zeker bij volwassen mensen te herkennen. Toch is de precieze oorzaak niet bekend van de beperking. Wel is bekend dat de omgeving, de hersenen en erfelijkheid een grote rol speelt. Dit maakt dan ook dat de beperking niet te genezen is, maar er zijn wel behandelingen en medicatie die het leven met ADHD een stukje makkelijker maken.

Om het voor u wat makkelijker te maken om om te gaan met uw kind, heb ik hieronder een paar tips die kunnen helpen. Let wel, ieder kind is uniek, het kan zijn dat de ene tip u meer helpt dan de ander.

1. Benader u kind rustig.
2. Luister naar u kind. Hij voelt zich al gauw niet begrepen.
3. Wees eerlijk naar u kind, hier heeft hij het meest aan.
4. Als uw kind druk is, laat het gebeuren, maar let natuurlijk wel op.
5. Geef uw kind af en toe een time-out. dit kan fijn zijn om even tot rust te komen.
6. Zorg voor zo min mogelijk afleiding in de kamer.
7. Geef structuur aan uw kind. dit brengt rust in het hoofd.
8. En als laatste: Laat uw kind in zijn waarden. Hij/zij bedoelt het waarschijnlijk echt niet slecht. en voor hen is het al verwarrend genoeg.




BRON: https://www.gezondheidsplein.nl/aandoen ... /item32343

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Maak jouw eigen website met JouwWeb